Gezond eten heb je zelf in de hand

gezond leven is gezond etenJe wilt gezond leven en gezond eten, je hebt al een paar keer een poging gewaagd maar je vindt het lastig. Toch heb je gezond eten grotendeels zelf in de hand. Als je in de avonduren zin hebt om te snacken en je hebt veel lekkers in huis, dan is de kans dat je het pakt groter. Haal het daarom niet in huis, zodat je ook niet in de verleiding wordt gebracht. Haal een zak wortelen of gezonde noten in huis, neem extra fruit en pak dit in de avonduren om gezond te snacken. Bij een gezonde voeding gaat het over veel verse producten en daarin spelen groenten en fruit een grote rol.

Gezond leven begint met gezond eten

Als je anders en gezonder wilt gaan leven dan begint dit onder andere met gezond eten. Daarbij kun je het beste zoveel mogelijk gifstoffen vermijden die je immuunsysteem ondermijnen (nicotine en alcohol dus ook). Stress dien je ook te vermijden. Let er goed op dat je voldoende water drinkt, genoeg slaapt en genoeg beweegt in de buitenlucht. Als je hier vandaag mee gaat beginnen dan voel je je morgen al meteen een stuk energieker. Gezond eten wil uiteraard niet zeggen dat je niet een keer lekker mag snacken, maar je kunt ook verantwoord en gezond snacken. In ieder geval is je ontbijt van groot belang, de start van de dag. Als je ontbijt dan heb je de basis binnen en heb je minder kans dat je lekkere trek krijgt tussendoor. Eet daarom op vaste tijden op de dag en krijg je tussendoor zin? Fruit is een gezond en verantwoord tussendoortje!

Verantwoord en gezond eten

Start vandaag nog met verantwoord en gezonder eten. Ruim de kasten op, zodat de verleiding wordt weggenomen en je je eetgewoonten echt kunt veranderen. Als je naar de winkel gaat, haal dan alleen gezonde producten in huis, zodat je niet terug gaat vallen in je oude patroon. Let maar eens goed op de producten in de winkel, want er is ook genoeg te koop waarmee je gezond kunt snacken. Lekkere tomaatjes bijvoorbeeld of stukjes komkommer, lekker fris en gezond! Genoeg variatie, alleen even je gedachten omzetten en je krijgt er zelfs plezier in. Daarnaast voel je je meteen stukken beter en energieker, gezond eten dus!