Gezond eten op vakantie

gezonde vis is gezond etenJe gaat op vakantie en je denkt na over gezond eten. Wat valt er onder gezond eten op vakantie? Misschien heb je wel net je streefgewicht bereikt en wil je daarom tips over gezond eten op vakantie. Je zou een vakantie kunnen vergelijken met het onderweg zijn in de auto, de trein of in de bus. Je hebt zin in wat lekkers, maar wat moet je nu doen? Je wilt ook weer niet heel uitgebreid koken, je wilt snel een verantwoorde maaltijd nuttigen. Salade recepten zijn vaak vullend en gezond. Laat de sausjes dan achterwege, want dat zijn de dikmakers.

Tips voor gezond eten op vakantie

Op vakantie wil je een keer lekker uit eten, genieten van de maaltijden en van het verblijf. Maar je wilt ook weer geen kilo’s aankomen. Daarom hebben we tips voor je, zodat je gezond kunt eten op vakantie:

– Begin met een goed ontbijt. Vaak kun je bij het hotel waar je bent uitgebreid eten en daar kun je de dag dus goed mee beginnen. Eet in ieder geval een of twee stuks fruit, dan heb je je vitaminen al binnen. Griekse yoghurt is ook een aanrader en honing bijvoorbeeld. Een omelet vult ook goed en is ook een goede start van de dag. Je zou ook aan een smoothie kunnen denken waarbij je veel kunt mixen en gezond ontbijten!

– Veel water drinken is van belang, altijd maar zeker als het warm is. Je kunt er citroen in doen voor de smaak.

– Op vakantie gaan de meeste mensen uit eten in een restaurant of ze doen de BBQ aan wanneer ze op de camping zitten. Je kunt dan goed aan je gezonde eten denken. Er kan namelijk groenten klaar worden gemaakt op de BBQ en ook in een restaurant worden salades aangeboden en vlees e.d. met veel groenten. Ook kun je vis eten wat erg gezond is.

– Lokaal eten is ook de moeite waard. Je kunt groenten en fruit proberen en dat is ook nog eens erg gezond!

Zoals je leest kun je ook op vakantie gezond eten. Creatief zijn speelt hierin een grote rol, maar met fruit en groenten kun je je dagelijkse vitaminen al heel goed binnen krijgen!