Gezond eten zonder dieet

schijf 5Wil je gezond eten zonder dieet? Dit kan! Heb je wel eens gedacht aan de Schijf van Vijf? Het gaat daarbij over gevarieerd eten, eet niet teveel en beweeg, eet minder verzadigd vet, eet veel groente, fruit en brood en eet gevarieerd. Je kunt de Schijf van Vijf zien als een hulpmiddel, dat je in laat zien hoe je gezond kunt eten. Je hebt veel mogelijkheden met deze schijf, zodat je gevarieerd kunt eten en drinken. Iedere dag eet je iets uit ieder vak. Deze gezonde producten zorgen er voor dat je genoeg voedingsstoffen binnen krijgt om je lichaam gezond te houden. De producten bevatten namelijk diverse voedingsstoffen in wisselende hoeveelheden. Als je gevarieerd eet, dan is de kans het grootste dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Het uitgangspunt is dan ook eet uit ieder vak van de Schijf van Vijf. Op deze manier kun je gezond eten zonder dat het nodig is om een dieet te volgen.

Gezond eten zonder dieet kan écht!

Als je af wilt vallen kan dat door gezond te eten en zonder dieet te volgen. Het gaat er bij gezond eten namelijk over dat je gevarieerd eet. Ook voldoende bewegen hoort daar bij en dat vormt samen de basis voor een gezond lichaam en een goed gewicht. Hierdoor heb je ook een kleinere kans op chronische ziekten waarbij je kunt denken aan diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Wanneer je verantwoord eet, kun je snel op je streefgewicht zitten. Je hoeft niet in een week vele kilo’s af te vallen, het gaat met beetjes door middel van gezond eten. Dit voorkomt het jojo-effect.

gezond eten zonder dieetGezond eten, zo begin je

Afvallen, zonder dieet, een gezond gewicht, een lichaam dat in balans is, gezond eten speelt overal een rol bij. Je begint de dag goed wanneer je kiest voor een gezond ontbijt. Een ontbijt zorgt er voor dat je energie krijgt en dat je darmen beginnen te werken. De dag wordt daarmee goed begonnen en je kunt er even tegen. Ontbijt je niet? Dan krijg je lekkere trek en dat is geen gezond eten. Verplicht jezelf daarom de dag verantwoord te beginnen met gezond eten, ook als je af wilt vallen. Hierdoor kun je namelijk de lekkere trek voorkomen en heb je geen dieet nodig om op een gezond gewicht te komen en te blijven!