Gezond ontbijten

gezond etenGezond ontbijten

Als je gezond wilt eten, dan speelt een gezond ontbijt daarin een grote rol, zelfs de belangrijkste rol. Een goed ontbijt is een belangrijke start van de dag. Hierdoor worden je darmen aan het werk gezet en je krijgt ook energie om de dag te beginnen.

Een gezond ontbijt zorgt ook direct voor de nodige voedingsstoffen. De basis dient te bestaan uit brood of ontbijtgranen. Heb je een keer weinig tijd? Dan kun je je ontbijt ook de dag van tevoren klaar maken. Als je net wakker bent, heeft je lichaam een nacht geen eten gehad en dan ben je dus toe aan nieuwe energie. Daarom is een ontbijt zo belangrijk. De darmen worden aan het werk gezet na een gezond ontbijt. In een ontbijt zitten diverse voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft zoals vezels, vitaminen en ook mineralen kunnen niet gemist worden.

Iedere dag gezond ontbijten

Een gezond ontbijt kan niet gemist worden en heb je nodig om op een goed gewicht te blijven. Je kunt er weer tegen als je in de ochtend goed hebt gegeten. Een goed ontbijt levert je ongeveer 300-400 kcal en zorgt mede voor een deel van de dagelijkse voedingsstoffen die je nodig hebt. Je kunt bijvoorbeeld muesli nemen als basis. De volkoren varianten zijn het beste, ook ontbijtgranen (zonder toegevoegde suikers). Als je broodbeleg neemt, kies dan magere vleeswaren en kaas. Neem in ieder geval beleg met weinig calorieën, zodat je kiest voor gezond eten. Je kunt halfvolle melk of yoghurt erbij nemen en dat combineren met fruit.

Zelf gezond ontbijt samenstellen

Een gezond ontbijt kun je gemakkelijk zelf samenstellen. Je kunt als je in de ochtend moeite hebt met eten je ontbijt meenemen en onderweg gezond eten. Als je vaak te laat bent dan is dat geen reden om niet te ontbijten. Maak je ontbijt dan in de avond daarvoor klaar, zodat je het in de ochtend meteen op kunt eten of mee kunt nemen voor onderweg. Het beste is het wanneer je de tijd neemt om te genieten van je ontbijt. Goed kauwen, genieten en de tijd nemen zodat het echt gezond eten is. Echter hebben we daar niet altijd de tijd voor, maar in het weekend kun je daar wel extra van genieten en een uitgebreid ontbijt klaarmaken voor het gezin en samen ontbijten. Gezond ontbijten is belangrijk, een goede start van de dag!