Gezonde tussendoortjes zijn lekker

gezond eten - lekkere tussendoortjesBij gezond eten horen ook gezonde tussendoortjes

Op gezond-eten.net laten we u ook kennis maken met gezonde voeding en leren we u gezonde tussendoortjes klaar maken. Gemakkelijke recepten staan op de eerst plaats. Een gezond tussendoortje moet lekker smaken en moet je snel en zonder veel rompslomp kunnen klaar maken. Een tussendoortje voor elke dag mag maar minstens een paar minuutjes van je tijd in beslag nemen.

Gezonde tussendoortjes zijn een goede aanvulling op de hoofdmaaltijden… als je natuurlijk de juiste keuze maakt. Gezonde tussendoortjes zijn tussentijdse bronnen van vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Mensen die op dieet zijn en/of regelmatig sporten, hebben meestal tussentijdse hongeraanvallen. Hier kan een gezond tussendoortje wonderen doen en zo het hongergevoel beperken. Belangrijk is dat de bloedsuikerspiegel stabiel blijft.

Het brengt niets op om gezond te eten als je nadien de koelkast plundert en een halve kast met snoep keizer maakt. Gezond eten is ook niet overdrijven met gezonde tussendoortjes. Het is niet omdat het gezonde tussendoortjes zijn dat je er elk uur van de dag eentje moet eten.

Voor gezond eten is het belangrijk dat het ook vitaminen, mineralen en andere essentiële voedingsstoffen bevat. Een gezond tussendoortje bevat tussen de 100 tot 150 kcal.

Voorbeelden van gezonde tussendoortjes:

Fruit is een gezond tussendoortje, Appels, druiven, frambozen, sinaasappels, bananen, kiwi’s, aardbeien, bessen, grapefruits enz…
1 kommetje rijstpap bereid met halfvolle melk
1 smoothie
1 stuk volkoren speculaas
1 bord soep met een beschuit
1 potje magere of halfvolle fruityoghurt
1 sneetje peperkoek
2 volkoren crackers, dun besmeerd met confituur met verlaagd suikergehalte
2 rijstwafels, dun besmeerd met confituur met verlaagd suikergehalte
30 g cornflakes met vezels + 150 ml halfvolle melk